Tandartsenpraktijk Oostzaan: Eerlijke transparante mondzorg

Werkwijze

 

Tandartsenpraktijk Oostzaan staat voor eerlijke en transparante zorg. Daarom zijn wij kraakhelder over onze werkwijze en zorgen we altijd voor duidelijke communicatie richting onze patiënt. We zijn eerlijk over prijzen en denken altijd met u mee zodat u geen onnodige kosten maakt.

 

Periodieke Controles
Uw gebit heeft baat bij periodieke controles. Periodieke controles zijn er om goede mondhygiëne te waarborgen en specialistische zorg zo veel mogelijk te vermijden. Preventieve tandheelkunde verbetert de gezondheid van uw gebit en kan gebitsproblemen minimaliseren. Daarom zien we u graag regelmatig in onze praktijk.

 

Behandelplan
Indien er naar aanleiding van een controle afspraak blijkt dat u een gebitsprobleem heeft, bespreken onze tandartsen meteen of er en vervolgafspraak nodig is. Wij overleggen met u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen dat nodig is
  • de duur van de behandelingen
  • alternatieve behandelingen (indien mogelijk)

 

Kleine ingrepen
Soms is een gebitsprobleem vrij eenvoudig op te lossen. Denk hierbij een gebitsreiniging of het vullen van een gaatje. De vervolgafspraak plannen wij zo snel mogelijk voor u in, ook bij kleine ingrepen helpen we u het liefst op korte termijn. Gaat het om een meer uitgebreide vorm van behandeling dan ontvangt u van ons altijd eerst een duidelijke offerte waarin de kosten staan aangegeven. Pas als uw ingestemd heeft met deze prijsopgaaf voeren wij de betreffende behandeling uit.

 

Specialistische behandelingen
Dankzij onze moderne apparatuur en ons kundige team kunnen wij de meest voorkomende behandelingen zelf verrichten. Indien u specialistische zorg nodig heeft kunnen wij u altijd doorverwijzen naar de kaakchirurg, orthodontist of implantoloog. Tandartsenpraktijk Oostzaan werkt samen met partner praktijken en hun kundige specialisten. U kunt erop vertrouwen dat onze partners uw zorg net zo serieus nemen als wij.

 

Informatie
De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen we uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.